Tuin aanleggen

Tuin aanleggen

Wat komt er zoal allemaal kijken bij de aanleg van een mooie tuin en wat zijn de kosten? Wil je een mooie tuin maken, dan kan je natuurlijk zelf aan de slag. Dat is altijd het voordeligste, want je betaalt alleen de materialen en doet verder alles zelf. Maar er gaat wel veel tijd in zitten en je moet er ook wel talent voor hebben. Wanneer je niet over veel vrije tijd of groene vingers beschikt, kun je beter je tuin aan laten leggen door een hovenier.

Mooie tuin aanleggen

Wat kost aanleggen tuin?

De exacte kosten van het aanleggen van je tuin zijn uiteraard afhankelijk van de oppervlakte van je tuin en van je wensen. Neem je een hovenier in de arm die een tuin voor je zal ontwerpen, dan rekent die doorgaans zo’n 250 tot 500 euro voor het maken van een ontwerp. Voor de aanleg zelf ben je globaal tussen de 50 en 100 euro per vierkante meter kwijt. De prijs per vierkante meter wordt vooral bepaald door wat je precies in je tuin wilt hebben.

Tuin aanleggen kosten

Tuin aanleggen kosten

Een gazon in je tuin is het goedkoopste. Gras kost niet meer dan 5 tot 10 euro per vierkante meter. Wil je planten, struiken of bomen, dan moet je, afhankelijk van wat voor soorten je kiest, rekenen op zo’n 10 tot 50 euro per vierkante meter. De prijs van bestrating begint ongeveer bij 50 euro per vierkante meter en kan fors oplopen als je voor dure materialen kiest. En houten vlonders in je tuin zullen je minimaal 75 euro per vierkante meter kosten. Wil je luxe extra’s als een fraaie houten schutting, een sierhekwerk of een vijver in je tuin? Dan komt er natuurlijk nog een aardig bedrag bij. Je kunt je tuin dus echt zo duur maken als je zelf wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top