Tuin onderhouden

tuin renoveren

Tuin onderhouden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je mooie nieuwe tuin, moet deze natuurlijk wel goed onderhouden worden. Een tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Met name in het voorjaar en in de herfst moet je met regelmaat snoeien en maaien. Planten en bomen zullen dan een stuk beter gaan groeien en bloeien. Daarnaast moet je van tijd tot tijd beplanting vervangen, onkruid wieden, je terras schoonmaken en de grond aanvullen en bemesten. Dit alles is best veel en ook tamelijk zwaar werk. Maar het loont wel: je geniet meer van een verzorgde tuin en ook de aanblik is een stuk fraaier, wat ook de waarde van je woning ten goede komt.

tuin onderhouden

Onderhoud van tuinen

Zoals gezegd is tuinonderhoud wel zwaar werk. Het snoeien van een boom of een hoge heg bijvoorbeeld is geen lichte klus. Bovendien is het ook belangrijk dat je weet wat je doet. Zonder kennis van zaken snoei je al snel te veel of juist niet genoeg. Zaken als onkruid wieden en schoonmaken kun je natuurlijk prima zelf, maar er kan vrij veel tijd in gaan zitten. Je kunt natuurlijk altijd een hovenier inhuren om het onderhoud voor je te doen. Hij heeft kennis van zaken en weet precies welke werkzaamheden in welke tijd van het jaar het beste uitgevoerd kunnen worden.

Kosten hovenier

Een hovenier rekent voor het onderhoud van je tuin gemiddeld 35 tot 55 euro per uur. Je kunt over het algemeen ook een totaalprijs afspreken, die dan bepaald wordt aan de hand van de precieze werkzaamheden die hij uit moet voeren, de grootte van je tuin en de inrichting van je tuin. Bomen en beplanting vragen nu eenmaal meer specifiek onderhoud en vakkennis dan een terras of een gazon. Wil je de kosten van tuinonderhoud door een hovenier in de hand houden, dan is het dus verstandig om hier rekening mee te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top