Goedkope Tuin Aanleggen

tuin makkelijk onderhoud

Hoe leg je een goedkope tuin aan die laag in onderhoud is?

Een fraaie tuin kan een flinke aanslag zijn op je portemonnee. Er zijn gelukkig wel allerlei manieren om jezelf flink wat geld te besparen. Om te beginnen kun je er natuurlijk voor kiezen om het aanleggen en het onderhoud van je tuin zelf te doen. Je spaart dan de kosten van een hovenier uit. Maar je kunt er ook voor kiezen om te besparen op de materialen en de invulling van je tuin. Of je kiest voor een onderhoudsvrije tuin. Die twee kunnen trouwens ook heel goed hand in hand gaan.

tuin laag onderhoud

Bespaar tuin kosten op korte en lange termijn

Wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen, kun je twee vliegen in één klap slaan door te kiezen voor goedkope materialen, die tegelijk weinig onderhoud nodig hebben. Zo bespaar je zowel bij de aanleg als op de langere termijn. Immers, ook onderhoud kost geld. Het goedkoopste is gras, maar daar heb je dus juist wel veel onderhoud aan. Stenen of tegels zijn duurder, maar kunnen tegen alle weersomstandigheden en vragen vrijwel geen onderhoud. En als je eventjes zoekt, loop je vaak wel tegen een partij voordelige tweedehands klinkers of tegels aan. Een andere goedkope en praktisch onderhoudsvrije oplossing is grind.

tuin weinig onderhoud

Altijd een groene tuin met kunstplanten

In plaats van echte planten, kun je ook voor kunstplanten in je tuin kiezen. Tegenwoordig zijn er bij de meeste tuinwinkels kunstplanten te koop die amper van echt te onderscheiden zijn en bovendien niet veel duurder zijn dan echte planten. Grote voordelen: Je tuin is het hele jaar door groen en je hebt er geen onderhoud aan.

Nieuwbouw tuin aanleggen

Heb je een nieuwbouwwoning, dan past een onderhoudsvrije tuin daar vaak heel goed bij. Het gebruik van strakke vormen en materialen, zoals grind, tegels en kunstplanten combineert vaak mooi met de uitstraling van een hagelnieuwe woning. Ook erg mooi in zo’n strakke tuin zijn spotjes in de grond of een paar lantaarnpalen. Verlichting heeft echter ook onderhoud nodig. Kies daarom in een onderhoudsvrije tuin voor lampen op zonne-energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top