Renovatielening inzetten voor het renoveren van je tuin

mooie tuin aanleggen

Renovatielening inzetten voor het renoveren van je tuin

Er komt steeds meer vraag naar renovatieleningen. Als gevolg van de economische crisis worden in België al enkele jaren meer bouwvergunningen afgegeven voor renovaties dan voor nieuwbouw. Banken springen hier handig op in en er is inmiddels dan ook een ruime keuze aan kredieten om je verbouwing te financieren. Steeds meer mensen maken hier gebruik van.

Waarom een renovatielening afsluiten?

Het is ook niet zo vreemd dat er veel verbouwd wordt in ons landje. Zeventig procent van de huizen is van voor de jaren tachtig van de vorige eeuw en dus langzamerhand dringend aan renovatie toe. Daarnaast zijn premies en belastingaftrek voor veel mensen een aanleiding om een verbouwing uit te laten voeren. Gemiddeld laten Belgen om de vijf jaar een verbouwing aan hun huis uitvoeren, wat neerkomt op een gemiddelde jaarlijkse investering van zo’n 2000 euro.

Renovatielening voor je tuin

Je kunt een renovatielening gebruiken om bijvoorbeeld je badkamer of je keuken te verbouwen, een dakkapel of zonnepanelen te laten plaatsen, een serre of een veranda. Of om een nieuwe tuin aan te leggen. Geld lenen voor tuin renovatie lijkt misschien niet de meest voor de hand liggende reden, maar waarom eigenlijk niet? In ons steeds milder wordende klimaat breng je van april tot oktober behoorlijk veel uurtjes in je tuin door, dus is het belangrijk dat je er ook relaxed kunt zijn. Daarnaast is een mooie tuin ook gewoon een goede investering, die de waarde van je woning verhoogt. Maar het is ook een dure investering en je hebt niet altijd direct het budget hiervoor. Dan is een renovatielening gewoon een prima oplossing. Via www.geldlenenzonderbank.net kun je alle Belgische renovatieleningen vergelijken.

 

tuin

Een lening voor een renovatie, hoe werkt dat?

Een renovatielening is een lening op afbetaling, dus geen hypothecaire lening, zoals je die af kunt sluiten bij de aankoop van je huis. Dat betekent dus dat je niet te maken krijgt met notariskosten en dossierkosten. Bovendien verloopt de procedure om de lening te verkrijgen ook een heel stuk sneller. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Overigens is het wel verstandig om niet té snel te willen gaan renoveren. Wanneer je woning nog geen vijf jaar oud is, kun je beter nog even wachten. Je betaalt namelijk bij een woning die jonger is dan vijf jaar 21 procent btw. Daarna geldt het lagere btw-tarief van 6 procent. Dat kan al snel honderden euro’s schelen.

Voorwaarden renovatielening

Voor het verkrijgen van een renovatielening voor je tuin hoef je maar aan een paar voorwaarden te voldoen. In de eerste plaats dien je de eigenaar te zijn van de woning waar de tuin bij hoort. Woon je in een huurhuis, dan kom je dus niet voor een lening in aanmerking. Daarnaast moet je aan de hand van bestelbonnen en facturen kunnen aantonen dat je ten minste 80 procent van het geleende bedrag ook daadwerkelijk aan de renovatie hebt besteed. Verder moet het geleende bedrag minimaal 2.500 euro zijn. Afhankelijk van het geleende bedrag kan de looptijd voor de aflossing ervan variëren van zes maanden tot 10 jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top