De mooiste ideeën voor je nieuwe tuin

mooie tuin

De mooiste ideeën voor je nieuwe tuin

Als je een nieuwe tuin aan laat leggen, heb je oneindig veel mogelijkheden. Waar je voor kiest zal afhangen van je smaak, de beschikbare ruimte en natuurlijk je budget. Je kunt ervoor kiezen om een romantische, landelijke tuin aan te leggen met veel groen, bloemenperken, bankjes en misschien een rustieke waterpartij met rotsen. Maar dat is niet goedkoop en vraagt zeer veel onderhoud. Ook een strakke, moderne tuin kan erg mooi zijn, mits je de juiste keuzes maakt.

mooi tuintje

Strak en modern inrichten voortuin

Wil je een moderne voortuin, maak dan een strak ontwerp met rechte lijnen en kies de juiste materialen. Je kunt de tuin laten betegelen of bijvoorbeeld een grind tuin aanleggen. Maar het fraaiste is een combinatie van die twee. Leg bijvoorbeeld met grote grijze tegels een terras aan met daarnaast een brede strook grind en vervolgens als de ruimte het toelaat nog een tweede terras. De terrassen verbind je met elkaar door een pad van tegels door het grind te leggen. Borders met groene planten of betonnen bloembakken met kleine boompjes maken het helemaal af. De combinatie van grind en tegels en veel groen zorgen voor een speelse uitstraling en vormen een perfecte combinatie.

Tuin ideeën met een vijver

Als je nog iets meer wilt maken van je tuin, dan is een mooie waterpartij altijd een goed idee. Een vijver zorgt voor een stukje rust in je tuin, er groeien andere planten dan in een standaard tuin en dat geeft een welkome afwisseling. Natuurlijk hangt daar wel een prijskaartje aan. Je kunt kiezen voor een voorgevormde bak of vijverfolie, maar beide opties zijn prijzig. Om de vijver mooi af te werken kun je er nog een betonnen rand of een stenen muurtje omheen bouwen zodat het perfect in het plaatje van de moderne voortuin, die we hiervoor beschreven, past.

Scroll To Top