Keuzehulp voor je tuin

Keuzehulp voor je tuin

Je kunt je nieuwe tuin zo duur maken als je zelf wilt. Ook met een beperkt budget kun je van een prachtige tuin genieten. Voor de aanleg van een gazon bijvoorbeeld kun je kiezen voor het leggen van graszoden. Voordeel hiervan is dat je gazon direct egaal groen is. De prijs is zo’n 10 euro per vierkante meter. Wil je een groot gazon en wordt dit je te duur, dan kun je ook gras laten inzaaien. De prijs hiervan ligt rond de 6 euro per vierkante meter. Het zal dan wel even duren voordat je een mooie groene grasmat hebt.

keuzehulp voor tuin

Kies voor planten of bomen

Wil je graag de uitstraling van een Engelse tuin creëren? Dan heb je behalve gazons ook veel beplanting nodig. Ook bij de keuze van de beplanting heb je mogelijkheden te over. Kleinere planten zijn doorgaans een stuk goedkoper dan struiken en bomen, maar moet je wel eerder vervangen, dus je hebt sneller weer kosten. Bomen en struiken kunnen bij goed onderhoud levenslang meegaan. Reken voor planten gemiddeld op ongeveer 12 euro per vierkante meter. Fruitboompjes zullen rond de 30 euro per vierkante meter kosten. Dit zijn slechts indicaties, de prijzen variëren natuurlijk sterk, naar gelang wat voor soort beplanting je precies kiest.

bestraten

Wat gaat bestraten kosten?

Wil je een kleine stadstuin inrichten, dan heb je niet de ruimte voor al te veel planten, laat staan voor bomen. Je zult dan bij de tuin indeling vooral de nadruk leggen op de bestrating. Ook hiervan lopen de kosten sterk uiteen. Heb je een klein budget, dan kun je proberen ergens een goedkope partij klinkers op de kop te tikken. Hiermee kun je dan allerlei speelse patronen maken, waardoor je voor weinig geld een hele bijzondere tuin maakt. Heb je wat meer te besteden, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de strakke uitstraling van betonnen tegels. Reken hiervoor op zo’n 50 euro per vierkante meter. Het duurste, maar wel zeer fraai is de natuurlijke look van natuursteen. Hiervoor moet je wel rekening houden met een prijskaartje van minstens 100 euro per vierkante meter.

Scroll To Top